U Starbucksu je uvek bilo i uvek će biti o kvalitetu. Našoj strasti za kafom nadmeće se samo naša ljubav da je delimo.
Bez obzira da li sami uživate ili imate goste, uživanje u kafi kod kuće trebalo bi da bude opuštajuće, umirujuće i lagodno iskustvo.
Sa toliko opcija koje možete izabrati, teško je pronaći savršenu šolju.
Naše kafe su klasifikovane u tri profila pečenja, tako da možete lako da pronađete ukus i intenzitet koji su savršeni za vas.
Lakšeg tela i mekog ukusa, Starbucks® Blonde Roast kafe nežno bude čula i pružaju raznovsne arome sa blagim ukusom pečenja.
Istražite Blonde Roasts
Glatke i uravnotežene, naše srednje pržene kafe savršene su za svaku pauzu za kafu.
Istražite Medium Roasts
Punijeg tela i smelije, ove kafe odlikuju se snažnim ukusima i karakterističnom esencijom intenzivnog pečenja.
Istražite Dark Roasts
Ponesite svoje favorite kući kako biste uvek mogli da uživate u savršenoj šoljici kafe…
Poručite sa Starbucks Delivers
Pronađite najbližu radnju
Pike Place
House Blend
Guatemala Coffee
Caffe Verona
Espresso Roast
Decaf Espresso Roast
Francuska presa
Priprema kafe sa francuskom presom zadržava dragocena prirodna ulja koja papirni filteri apsorbuju i na taj način izvlače pun ukus kafe, dajući joj konzistenciju koja je gusta i bogata.
1. Granulacija i merenje
Zapamtite, kafa je proizvod. Kupujte je često u malim količinama da biste uživali u njenom ukusu i svežini.
SAVET: Zapamtite, kafa je proizvod. Kupujte je često u malim količinama da biste uživali u njenom ukusu i svežini.
2. Dodajte vruću vodu
Da biste kafi dali najbolji mogući ukus, koristite filtriranu ili flaširanu vodu.
SAVET: Da biste kafi dali najbolji mogući ukus, koristite filtriranu ili flaširanu vodu.
3. Stavite poklopac i čekajte
Vratite poklopac na presu bez pritiskanja i ostavite da se kafa priprema 4 minuta.
4. Spustite sito i sipajte
Lagano pritiskajte sito koje se nalazi na poklopcu dok ne dođe do dna prese i uživajte.Pour-over
Pour-over je prelep, jednostavan i pristupačan način da pripremite jednu šoljicu kafe sa čistim, potpuno razvijenim ukusom i telom.
1. Merite i zagrevajte
Izmerite onoliko vode koliko ćete koristiti za pripremu, plus malo više za ispiranje filtera i dovedite je do ključanja.
2. Pokvasite filter
Nakratko isperite papirni filter toplom vodom i bacite vodu kojom ste ispirali. Ovo će vašoj kafi dati najčistiji mogući ukus.
3. Granulacija i merenje
Zatim izmerite svoju kafu. Za prelivanje koristite kafu mlevenu za papirni filter. To je relativno fino mlevenje koje izgleda kao granulirani šećer. Izmerite 2 kašike kafe na 170 ml vode.
4. Prelivajte i pauzirajte
Koristite toplu vodu koja nije proključaka i napunite kornet do pola da zasitite talog. Pauzirajte 10 sekundi i pustite da kafa ,,procveta''. Ovo omogućava kafi da se ravnomerno hidrira i počne da razvija ukus.
5. Završite prelivanje i uživajte
Da biste prelivanje učinili tačnijim, koristite tajmer. Trebalo bi da traje oko 3 minuta da se napravi količina za jednu šolju.
SAVET: Da biste prelivanje učinili tačnijim, koristite tajmer. Trebalo bi da traje oko 3 minuta da se napravi količina za jednu šolju.Iced Pour-Over
Iced pour-over je jednostavan i pristupačan način da napravite bogatu ledenu kafu punog ukusa .
1. Pokvasite filter
Nakratko isperite papirni filter toplom vodom i prospite vodu kojom ste ga ispirali. Ovo će vašoj kafi dati najčistiji mogući ukus.
2. Izaberite dobru granulaciju
Za prelivanje koristite mlevenu kafu za papirni filter. To je relativno fino mlevenje koje izgleda kao granulirani šećer.
3. Merite
Iced pour-over se priprema dvostrukom jačinom i razblažuje ledom, pa izmerite 4 kašike kafe na svakih 170 ml vrele vode.
4. Prelijte i pauzirajte
Koristite toplu vodu koja nije proključala i napunite kornet do pola da zasitite talog. Pauzirajte 10 sekundi i pustite da kafa ,,procveta''. Ovo omogućava da se mlevena kafa ravnomerno natapa vodom i počne da razvija ukus.
5. Završite prelivanje
Polako dodajte ostatak vode, sipajući je kružnim pokretima tako da se talog ne uznemirava.
6. Dodajte led
Afričke kafe su popularne za iced pour-over zbog svog vrhunskog sočnog tela i oštrih, fenomenalnih citrusnih nota.
SAVET: Afričke kafe su popularne za iced pour-over zbog svog vrhunskog sočnog tela i oštrih, fenomenalnih citrusnih nota.Filter kafa
Filter kafa je zgodan način da napravite odličnu kafu. Sa pravim mlevenjem i čistom vodom, možete pripremiti fantastičnu šoljicu kafe pomoću aparata za pripremu kafe.
1. Izaberite dobru granulaciju
Za filter sa ravnim dnom, koristite srednje mlevenje koje podseća na morsku so. Konusni filteri koriste finije mlevenje koje podseća na granulirani šećer.
2. Merite
Koristite 2 kašike sveže mlevene kafe na svakih 170 ml vode.
3. Pripremite i uživajte
SAVET: Kafa je uvek najbolja sveža, pa napravite onoliko koliko planirate da popijete tog trenutka. Ponovno zagrevanje kafe može pokvariti ukus kafe.